Bryllupsrejsen til de kunstinteresserede

Din bryllupsrejse er noget helt specielt, og den skal selvfølgelig passe lige netop jeres behov. Det er meget forskelligt, hvad folk gerne vil opleve, når de rejser afsted. Nogle er til luksus og spa, andre til shopping og storbyferier, og så er der også dem, som gerne vil se en masse spændende kunst. Hører du til den sidste kategori, skal du læse med her, for så får du forslag til fantastiske byer, som er oplagte bryllupsrejsedestinationer for de kunstinteresserede.

Skotlands skønne hovedstad

Edinburgh er en dejlig, skæv storby med masser af liv og historie. Her finder du kantet arkitektur, spændende bydele og masser af kunst. Byen er fyldt med små gallerier, og så skal I selvfølgelig også besøge Skotlands nationale kunstmuseum, som ligger lige på hovedgaden.

Hvis er interesserede i skulpturer, finder I masser af dem rundt omkring i byen. Nogle er udfordrende og moderne, imens andre er klassiske og realistiske. Blandt andet må I ikke gå glippe af Greyfriars lille hund, som fulgte sin ejer hele vejen til kirkegården.

Edinburgh er den perfekte destination for eventyrlystne par, som ikke leder efter et romantisk ressort, men en vaskeægte kulturby fyldt med masser at tage sig til. I finder også mange dygtige ”upcoming artists” her, så hvis I nysgerrige på fremtidens kunstnere, er byen her bestemt et besøg værd.

I Madrid trives kunsten

Madrid er smuk og urban. Her finder I selvfølgelig masser af spansk kultur, lækker mad og ikke mindst nogle fantastiske museer.

I skal selvfølgelig besøge Museo Reina Sofia, hvor I kan se Picassos berømte maleri ”Guernica”, som viser massakren i byen af samme navn under Franco. Generelt finder I meget kunst, som taler til samfundet i Madrid. Hvis I er til guldaldermalerier, er det ikke lige her, I skal tage hen. Det er ikke altid pænt eller prydeligt, men til gengæld er det kunst med en holdning.

Som kunstinteresseret må du absolut ikke gå glip af en af Spaniens mest interessante byer, som I let kan bruge mange dage i. Når I er færdige med at gå på museum, kan I nyde hvor flot omgivelserne er, og så skal I selvfølgelig også dele en kande sangria, imens solen går ned.

Det kan været dyrt – men et lån kan være løsningen

Der findes masser af luksuriøse hoteller i Madrid, så I kan virkelig komme til at leve som konger. Den slags kan naturligvis være lidt dyrt, men eftersom det er jeres bryllupsrejse, må man sige, at det er i orden at bruge nogle penge. Hvis kisten er lidt tom efter selve festen, kan I jo altid tage et lille lån, som I kan betale tilbage i de efterfølgende måneder. Det er trods alt en rejse, I aldrig glemmer. Og hvis I finder et godt lån, så kan dette være en god løsning.

Lidt syd for grænsen

Hvis I gerne vil rejse lidt mere økonomisk, men stadig have en stor oplevelse, er Bremen i Tyskland et rigtigt godt bud. Her finder I meget spændende kunst, blandt andet på museet for moderne kunst, som ligger smukt ud til kanalen. Her er fyldt med udstillinger, som udskiftes flere gange om året, og der er altid noget spændende at se.

Byen i sig selv er også lidt af et kunstværk, og den gamle bydel er utroligt hyggelig at nyde et glas vin i. Der er også Schnoor, som er et virkelig fint område med kunsthåndværk i forskellige afskygninger. Her kan I spise godt, og der er meget forskellige at vælge imellem – lige fra klassisk tysk til sushi. Så er der også fyldt med keramik, malerier, håndlavet tøj og smukke smykker. Hvis I elsker kunst, er Schnoor er oplagt sted at gå på opdagelse. Bagefter kan I slutte aftenen på én af byens mange økologiske barer. Så bliver det ikke meget bedre.

Sådan kommer du ind på kunstakademiet

Drømmer man om at blive kunstner i Danmark, er en af de bedste og mest oplagte veje, man kan tage at starte på Det...

Sådan beskytter du din musik mod kopiering

Du er måske ny i musikbranchen, og der er selvfølgelig virkelig mange forskellige ting, du skal navigere rundt i. Et helt centralt aspekt er,...

Sådan finder du de bedste barer på festivaler

Musikken spiller, og du er godt beruset. Du er sammen med dine bedste venner, og i nyder hvert sekund af festivallivet. Selskabet fejler intet,...

Sådan får du indspillet din egen musik

Der kan være mange grunde til at du gerne vil indspille din egen musik. Måske er det bare til privatbrug, måske er det til...

5 film du burde se, hvis du ikke allerede har set dem

Titlen er lidt en tricktitel, da de fem film der er i denne liste, alle er film fra Fast and Furious serien. Men når...

Sådan kan søvn påvirke din kreativitet

Rigtig mange af os går i den tro, at vi sagtens kan klare os med meget mindre søvn end det, der bliver anbefalet. Selv...